Автор: Мария Владоваtrafficnews.bgПрез последните два дни на всички им стана ясно,

...
Автор: Мария Владоваtrafficnews.bgПрез последните два дни на всички им стана ясно,
Коментари Харесай

Мария написа: Да замразим майките! И да им вземем всичко! Че те каква работа вършат?

Автор: Мария Владова

trafficnews.bg

През последните два дни на всички им стана ясно, че майките в България са главният препъникамък за властимащите и бизнеса. Първо едните взеха решение, че компенсацията за развъждане на дете от една до две години ще си остане на равнище 380 лв.. После другите настояха да не се начислява постоянен заплатен годишен отпуск в интервала на майчинството.

Причината за решението на първите е да се върнат майките по-бързо на работа. Това най-малко изясни общественият министър. " Състоянието на трудовия пазар, дефицитът на хора и работна мощ постанова майките, които употребяват дълго платено обезщетение, да бъдат подтиквани да се връщат на пазара на труда ", разяснява Петков.

Така де – каква по-добра стимулация от това да оставиш някого без памперси? Я бързо всички майки на работа! Имало дефицит на работна ръка. А бебетата доближават ли? Не беше ли България сред страните в света с най-нисък коефициент на раждаемост? 2017 година не сложи ли скръбен връх по ниска раждаемост?



И кой е отговорен за положението на трудовия пазар? Майките ли? Те ли са повода за това, че повече от 12% от работещите българи към този момент не създават за България, а го вършат в чужбина? Те ли са виновниците за това, че съгласно прогнози единствено след 10-ина години дефицитът на работната мощ в страната ни ще доближи над 400 000 души? Те ли са отговорни, че съгласно данните на Евростат сме към момента на дъното в Европейския съюз по брутно месечно и почасово възнаграждение?

Но не! Българските майки освен че би трябвало да попълнят празните редици на трудовия пазар, само че и би трябвало да бъдат лишени от постоянен заплатен годишен отпуск в интервала на майчинството. Според Асоциацията на организациите на българските работодатели " няма никаква причина този интервал да се взема поради при пресмятане на размера на полагаемия се заплатен годишен отпуск, който има напълно друго предопределение, а точно - възобновяване на служащия и служителя от положения при шеф труд ".

Разбира се! Как ще сравняваш положен труд при шеф и положен труд у дома? Естествено е, че майките, отглеждайки децата си, нямат никаква потребност от възобновяване, тъй като те просто не се изморяват. Българските майки са неуморими! Те спят по цяла нощ, техните деца не боледуват в никакъв случай, те не се нуждаят от отпочнали, свежи и усмихнати майки. Те не се нуждаят и от памперси!

Стига с тия капризи! Да замразим майките! И да им вземем всичко! Че те каква работа правят?...

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР